onsdag 2 maj 2018

Första boken om Skogens systrar


Skogens systrar
Petrus Dahlin

Toms föräldrar har skaffat sig en sommarstuga som ligger mitt i de sörmländska skogarna. Tom är inte speciellt förtjust i att behöva tillbringa sin sommar där. Det finns ingen i hans egen ålder att umgås med så han blir rätt snabbt uttråkad. 
  En dag när Tom utforskar skogarna kring stugan blir han varse om att någon eller något tycks förfölja honom. Efter en rad märkliga händelser så visar det sig att förföljaren är en flicka i Toms ålder som heter Tuva. Hon bor i skogen tillsammans med sina två systrar, Vilda och Månfare. 
  De tre syskonen har övergetts av sina föräldrar och tillsammans kämpar de för att överleva genom att stjäla saker och äta det som naturen har att erbjuda. 
  Tom vinner sakta men säkert Tuvas förtroende och får veta mer om deras tragiska bakgrund. En gång i tiden var de fyra syskon men Vildas tvillingsyster Tilda dog i en brand och nu hemsöker hon skogarna, redo att ta död på alla som närmar sig hennes systrar. Tom inser snart att han befinner sig i livsfara!

Första boken i Petrus Dahlins serie om Skogens systrar är lättläst, spännande och lite
läskig. Svår att sluta läsa och en är tacksam över att det finns fler böcker att läsa då den här slutar väldigt spännande. Håll utkik på bloggen för vi kommer att berätta lite om de andra böckerna snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar