måndag 7 maj 2018

Tredje boken om Skogens systrar


Skogens systrar: Brunnen
Petrus Dahlin

Tuva har återförenats med sina systrar Månfare och Vilda i skogen som de ser som sitt hem. De bor i hemlighet i den sommarstuga som Tom och hans föräldrar bodde i när vi mötte dem i första boken om skogens systrar. Tuva längtar i hemlighet efter att Tom ska komma tillbaka då hon inser att hon förälskat sig i honom. 
  När drömmen så en dag blir verklighet och Tom verkligen kommer tillbaka med sin familj så borde ju allt vara frid och fröjd men det tycks som om den fjärde systern, Tilda, som dog i en brand trots allt inte funnit den frid som hennes systrar hoppats hon skulle ha funnit. 
  Med hjälp av Tom bestämmer sig nu Tuva, Vilda och Månfare att de ska gå längs den mytomspunna Sju brunnars stig som sägs leda till den sjunde brunnen där de levande kan möta de döda och kanske få tillbaka dem till livet. Vandringen visar sig bli ett möte med de mörkaste av fasor...

Som alltid spännande och snabbläst, den här gången är det extra läskigt då systrarna och Tom stöter på flera otäckheter i deras sökande efter den sjunde brunnen. Ska Tilda äntligen få ro eller kommer hon för alltid att hemsöka skogen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar