onsdag 9 maj 2018

Fjärde boken om Skogens systrar


Skogens systrar: Heden
Petrus Dahlin

Under ett år har nu de tre systrarna Månfare, Tuva och Vilda bott i Toms föräldrars sommarstuga. Systrarna känner sig äntligen trygga och säkra men så en dag kommer Toms pappa med det hemska beskedet att han och Toms mamma ska skiljas och därmed måste sommarstugan säljas! Systrarna måste än en gång överge sitt hem och bege sig ut i skogen igen. 
  Månfare känner sig alltmer splittrad, hon älskar sina systrar men börjar bli väldigt trött på att ta hand om dem och att aldrig få kunna vara en "normal" tonåring. Slitningarna mellan framförallt Månfare och Tuva bli tillsist så starka att Månfare flyr fältet - hon måste få vara på egen hand ett tag. 
  Månfare irrar planlöst runt i skogen under flera dagar men en dag kommer hon till en hed där en liten oansenlig stuga väntar. I stugan bor där en gammal kvinna som bara vill kallas Hon på Heden. Hon tar hand om den utsvultna Månfare och till en början verkar allt bra men den gamla kvinnan är en märklig figur, hon tycks vara beroende av att dricka blod och påstår sig vara drabbad av elallergi. 
  När Månfare, som inte tycks störas av Hon på Hedens egenheter, berättar för henne om hur systrarna övergavs av sina föräldrar när de var små uppmuntrar Hon på Heden Månfare att hämnas på föräldrarna! Snart har Månfare och Hon på Heden ingått en hemsk pakt som bara kan sluta illa.

Berättelsen om Skogens systrar fortsätter här med det som ska bli en ny trilogi, räkna med att ni kan läsa recensioner om böckerna här på bloggen! Det är väldigt spännande och en kan inte låta bli att undra vem Hon på Heden egentligen är - vän eller fiende?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar