fredag 11 maj 2018

Femte boken om Skogens systrar


Skogens systrar: Själen
Petrus Dahlin

Äventyret fortsätter! 
  Månfare har ingått en pakt med Hon på Heden och nu tar hon med sina två systrar, Tuva och Vilda, till stugan på heden. De två yngre systrarna ska få bo hos Hon på heden medan Månfare beger sig iväg för att döda systrarnas föräldrar som övergav dem för många år sedan.
  Tuva inser snart att Hon på heden är synnerligen ondskefull. Den gamla kvinnan visar sig vara en hamnskiftare, hon kan byta skepnad från människa till djur. Hon på heden förvandlar sig till en katt som en natt suger ut Vildas själ medan Vilda sover. Tuva bevittnar övergreppet men kan inte förhindra det då Hon på heden bundit fast henne på den brits där Tuva sover. 
  Efter flera dagar i fångenskap lyckas Tuva till slut fly men hennes lillasyster är ju fortfarande kvar hos Hon på heden. Tuva måste nu hitta ett sätt att övervinna den ondskefulla kvinnan så att Vilda kan få tillbaka sin själ. Kanske kan hon få hjälp av killen hon förälskat sig i, Tom?

Den näst sista delen i Petrus Dahlins lättlästa och MYCKET spännande serie är precis som de andra delarna stört omöjlig att inte läsa ut i ett nafs, så spännande är det! Nu får en vänta till Augusti innan den sista boken, Frosten, kommer ut. Längtar redan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar