fredag 18 maj 2018

3 x lättlästa rysareUnder slussen / Jack Werner
Långhelgen / Camilla & Viveca Sten
Lådan / Madeleine Bäck

Här har du tre lättlästa rysare som du kan läsa under en rast. Alla tre berättelserna är genuint läskiga så läs på egen risk!
  Laban är en så kallad urban explorer som utforskar bortglömda och övergivna platser. Han har hittat en rad övergivna utrymmen långt under marken vid Slussen i Stockholm. Laban söker sig djupare och djupare ner i underjorden och försent inser han att han inte är ensam i mörkret, något väntar på honom. Vad får du veta i Jack Werners novell Under slussen.
I Långhelgen möter vi paret Sara och Henrik som ska tillbringa en långhelg i en ensligt belägen stuga som Sara fått låna av en kollega. Vad Sara inte berättat för Henrik är att det hänt något fruktansvärt i stugan, något som kommer att påverka paret mer än Sara kunnat ana. Det blir en långhelg fylld av skräck!
  Tillsist, i Lådan, möter vi Maxi som inte mår bra, hennes förhållande med flickvännen Sara är minst sagt ansträngt och det verkar inte som om det kommer att bli bättre. En dag när Maxi kommer hem ser hon att någon lämnat en låda vid hennes ytterdörr. Detta tillsynes oskyldiga föremål kommer att påverka Maxi mer än hon kunnat ana och läsaren drabbas av en väldigt obehaglig berättelse fylld av självstympning, blod och vansinne. Synnerligen läskig berättelse som inte är för den känslige!

Som sagt, tre lättlästa noveller som alla lyckas med att skrämma läsaren på få sidor-imponerande! Rekommenderas för dig som går i år 7-9.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar