torsdag 11 februari 2016

Tre böcker för dig som vill läsa själv!Monstersystern
Ingrid Olsson/Johanna Kristiansson

Varuhuset
Petrus Dahlin/Johanna Kristiansson

Kalas och katastrof
Marie Oskarsson/Helena Bergendahl

Här kommer ett tips på tre bra lättlästa böcker för dig som kommit igång med din läsning och vill läsa mer på egen hand!
  
Monstersystern handlar om Nora som är minst sagt trött på sin störiga lillasyster Agnes som aldrig låter henne vara i fred. Nora har många gånger önskat att Agnes bara skulle försvinna! En dag när Noras bästis Isa kommer för att leka beslutar sig de två vännerna för att lämna Agnes ensam i lägenheten, båda föräldrarna är borta på olika ärenden, för att skrämma upp henne lite. Allt verkar gå som planerat ända till Nora och Isa kommer tillbaka till lägenheten-de kan inte hitta Agnes någonstans! Har Noras önskan gått i uppfyllelse?

I Varuhuset ser Ester en fantastisk fin klänning i skyltfönstret på stora varuhuset. Hon bestämmer sig för att pröva den trots att det inte är många minuter kvar innan varuhuset stänger för dagen. När Ester väl fått på sig klänningen, den sitter perfekt, hinner hon inte få av sig den innan varuhuset stänger. Hon är nu ensam kvar och till en början är det inte så illa, hon passar på att roa sig på de olika avdelningarna med leksaker och godis, men snart börjar hon bli rädd...för det tycks som om någon eller något följer efter henne i det mörka varuhuset! Snart är Ester livrädd och frågan är om hon kan fly från varuhuset innan hennes förföljare får fatt i henne?

Emilia som är huvudperson i Kalas och katastrof har längtat jättelänge till den dagen hon ska få ha sitt födelsedagskalas. Hon har planerat allt in i minsta detalj och nu är dagen kommen. Alla tjejerna i hennes klass ska bjudas in och nio fina inbjudningskort delas också ut men till sin stora förskräckelse inser Emilia att hon glömt den nya tjejen i klassen, Julia! Hur ska Emilia lösa denna katastrof och vill någon överhuvudtaget komma på hennes kalas nu? Som tur är så har Emilias pappa en bra plan för hur kalaskatastrofen ska lösas!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar