måndag 22 februari 2016

Sportlovstips # 1: Ada Goth möter den elake inomhusjägmästaren.


Ada Goth och mysteriet på Gasta-Gormas herrgård
Chris Riddell

Ada Goth bor tillsammans med sin pappa lord Goth på den enorma herrgården Gasta-Gorma. Adas mamma var lindansös men hon dog i en hemsk olycka. Sedan mammans bortgång träffar inte Ada sin pappa speciellt ofta då han har väldigt svårt att umgås med Ada - hon påminner alltför mycket om hans döda hustru. 
  För att fördriva tiden så ägnar sig Ada åt att utforska herrgården och dess omgivningar. En natt börjar hon prata med en mus, Ishmael, som visar sig vara ett spöke! Han har hamnat i en av inomhusjägmästaren Maltravers fällor och efter att ha dött har han återuppstått som en vålnad. Maltravers är ansvarig för att fånga in och föda upp varelser/djur som ska användas i den årliga inomhusjakt där lord Goth och hans inbjudna gäster jagar exotiska varelser på sina cyklar inomhus! Alla villebråden brukar släppas fria efter jakten men i år tycks Maltravers har andra planer. De varelser som ska jagas är synnerligen exotiska och någon tycks ha speciella planer för dem när de väl fångats...den här gången kommer de inte att släppas fria utan de ska skjutas och bli till troféer! 
  Ada beslutar sig för att sätta stopp för Maltravers planer och till sin hjälp får hon medlemmarna i den så kallade Vindsklubben och en vampyr!

En minst sagt skruvad bok, fylld med märkliga varelser och hintar till klassiska berättelser som Frankenstein och Moby Dick. Det är underfundigt, roligt och spännande. Framförallt är boken fylld med författarens fantastiska illustrationer som man kan titta på länge. Ett bra tips för dig som går i år 3 och uppåt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar