fredag 26 februari 2016

Sportlovstips # 6: Lumikki är tillbaka!


Vit som snö
Salla Simukka

I den andra boken i trilogin om Lumikki befinner sig vår hjältinna i Prag. 
  Här blir hon en dag kontaktad av en tjej, Lenka, som påstår sig vara Lumikkis halvsyster! Lumikki är synnerligen skeptisk men när Lenka berättar att hennes mamma sagt sig ha en affär med en svensk turist, Lumikkis pappa, flera år tidigare börjar Lumikki undra om det kanske är sant det som Lenka berättar? Problemet är bara att Lenkas mamma är död så hon kan inte besvara några eventuella frågor. 
  Efter mammans död har Lenka fått flytta in hos släktingar som visar sig tillhöra en sekt, Den vita familjen. Sekten planerar under ledaren Adam Havel ett spektakulärt kollektivt självmord. 
  När Lumikki får reda på dessa planer beslutar hon sig för att göra allt för att rädda Lenka undan sekten men någon verkar vara beredd att göra allt för att hon ska misslyckas. Än en gång befinner sig Lumikki i livsfara!

Ännu en spännande och snårig bok där man inte kan lita på någon! Vidare fördjupas också porträttet av Lumikki och vi får fler nycklar till hennes förflutna. Mycket fokus ligger här på hennes kärlekshistoria med den transsexuelle Liekki, en tjej som befinner sig i processen att bli kille. Deras historia slutade med ett uppbrott och Lumikki har inte kunnat gå vidare efter detta. Återigen lämnas läsaren med obesvarade frågor som en hoppas blir besvarade i den sista boken om Lumikki!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar