fredag 26 februari 2016

Sportlovstips # 7: Sista mötet med Lumikki (och inlägg # 200!)


Svart som ebenholts
Salla Simukka

I denna den sista boken om Lumikki (hitintills i alla fall) har hon träffat en kille, Sampsa, som hon är lycklig med. Sakta men säkert börjar hon gå vidare efter uppbrottet med Liekki. 
  Men säg det lugn som varar, någon har börjat skicka hotfulla brev till Lumikki, en person som verkar vara besatt av henne förföljer och bevakar varje steg hon tar. Personen verkar också veta väldigt mycket om Lumikkis förflutna.
  Just det förflutna är något som spökar i Lumikkis liv, hon blir alltmer övertygad om att hon haft en syster, Roosa, men varför vill då inte föräldrarna prata om henne och om hon nu verkligen fanns vad har hänt med Roosa? 
  Allt börjar röra ihop sig för Lumikki och just när det inte tycks kunna bli värre dyker Liekki upp igen...han säger sig fortfarande vara kär i Lumikki! Snart drivs allt till sin spets och Lumikki tvingas ta flera livsavgörande beslut.

Än en gång så lyckas Simukka skapa en spännande berättelse med flera bottnar. Det är väldigt välskrivet och drivet. Boken kan, precis som de tidigare två böckerna, läsas både som en spännande thriller och som ett djupgående porträtt av en person som trots svåra motgångar alltid lyckas resa sig och gå vidare. Lumikki är en karaktär som man minns långt efter att man läst ut böckerna om henne. Hela serien rekommenderas varmt av mig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar