torsdag 18 februari 2016

När Noa blev nazist


Min brorsa heter Noa
Anna-Clara Tidholm/Joanna Hellgren

Sagas storbror Noa har börjat bete sig underligt, han är ofta arg, klär sig i svart och försvinner ofta från hemmet där han och Saga bor med sin mamma. 
  En dag när Saga och hennes bästis Anisa är ute och går med grannens hund får de syn på Noa och det gäng han hänger med - de sprejar märkliga symboler på en sten. De båda tjejerna googlar symbolerna och förstår att det är hakkors! De läser mer om Hitler och nazismen och Saga inser att hennes bror, som inte vill kallas Noa längre utan istället vill heta Viking, har hamnat i minst sagt dåligt sällskap. 
  I staden där Saga bor börjar det dyka upp alltmer hakkors och samtidigt sticker Noa från hemmet och kommer inte tillbaka, han är spårlöst försvunnen. Ända tills en dag när det är en stor antinazistisk demonstration på stadens torg - då dyker Noa och hans gäng upp. De är maskerade och beväpnade och Saga och Anisa ser hur den stillsamma demonstrationen snart urartar till ett våldsamt slagsmål! Hur kommer det att gå för Saga och hennes bror?

En lättläst bok för unga läsare som tar upp ett viktigt och angeläget ämne. En bok att läsa högt och prata kring i klassrummet eller hemma! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar