torsdag 25 februari 2016

Sportlovstips # 5: Örn är tillbaka!


Hittebarnet del 2: Den blodröda manteln
Bo R Holmberg

Då var den äntligen här, andra boken om hittebarnet Örn. Du kan läsa mer om del ett här: http://framtidsmediateket.blogspot.se/2015/08/forsta-boken-om-hittebarnet.html

Örn är på flykt från staden där hans bröder satt i fängelse, han har lämnat Marta, ficktjuven, bakom sig. Han tänker mycket på både henne och Esmeralda, bagarens dotter, som han tyckte var så vacker.     Efter flera halsbrytande äventyr återkommer Örn till staden där nu inget är sig likt. Vendor, mannen som tog hand om stöldgodset från Marta och Örn, har tagit makten i staden och är nu borgmästare. 
  Till sin förvåning tas Örn väl emot av Vendor som lovar att Örn ska få leva det goda livet om han jobbar för honom. Nu ska Örn inte stjäla längre utan han ska hjälpa till att fördriva tjuvar och annat löst pack från staden. Till en början är detta också vad Örn tror men snart blir han varse om att Vendor gör allt för att fördriva de som inte tycker och tänker som honom från staden. Om de inte ger sig iväg frivilligt får de betala med sin liv, några som tvingats lämna sitt hem i staden är bland annat Esmeralda och hennes familj! 
  Örn vet inte vad han ska ta sig till ända till hans bror Måns tar kontakt med honom, han och hans kompanjoner arbetar för att undanröja Vendor och nu behöver de Örns hjälp! Kommer de att lyckas ta död på den onde borgmästaren? Och var är egentligen Marta?

Del två i denna serie börjar direkt där bok ett slutade så det är bäst att ha läst första boken. Återigen är det lättläst och spännande med mycket action. Den tredje och sista delen, Tyrannens död, kan inte komma snart nog för än finns det obesvarade frågor som väntar på att besvaras!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar