fredag 30 oktober 2015

Ett iskallt äventyr


Ishavspirater
Frida Nilsson

Siri bor tillsammans med sin pappa och lillasyster Miki på ön Blålöga. En dag när de båda systrarna är på den intilliggande ön Järnäpplet för att plocka snöbär blir Miki bortrövad av den ondskefulle piratkungen Vithuvud. 
  Vithuvud kidnappar barn som sedan sätts i arbete i hans gruva. Där får de hacka och gräva tills de helt enkelt dör av utmattning. 
  Siri beslutar sig för att lämna trygga Blålöga och ge sig ut på det stora ishavet för att hitta sin syster. Det är starten på ett äventyr fyllt av sjöjungfrur, vitvargar och valhöns. 
  På sin resa träffar Siri också flera personer, både onda och goda, som både kommer att hjälpa och stjälpa henne i jakten på sin syster. 
  Det blir ett äventyr fyllt av faror och frågan är om Siri kommer att hitta Vithuvuds mystiska ö dit han för barnen för att slita i hans gruva?

Den här boken är fantastisk! Den är väldigt välskriven, spännande och gripande hela vägen in i mål. Känns som detta kan bli en framtida klassiker! Ett riktigt läsäventyr fyllt med magiska beskrivningar av naturen och de djur som lever där. Vackert, storslaget och helt fenomenalt helt enkelt! Väl värd sin nominering till årets Augustpris. En av årets solklara höjdare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar