tisdag 27 oktober 2015

Kärlek med komplikationer


Knockad Romeo
Johan Rundberg

Movits blir förkrossad när hans flickvän Beata gör slut. Ska han någonsin bli kär igen? Om det inte vore nog med detta så ska hans klass samarbeta med en annan skola i en gemensam uppsättning av Romeo och Julia. Movits är minst sagt inte pigg på att spela teater men när han blir utvald att spela Romeo så tänker han att nu kan det inte bli värre. 
  Situationen tycks faktiskt vända när det visar sig att Julia ska spelas av en tjej, Eris, som Movits träffat av en slump i sin favoritaffär, Sci-Fi bokhandeln i Gamla Stan. Hon är lite speciell och väldigt nördig precis som Movits själv. Snart är han förälskad igen och kanske är hon det också för de båda börjar umgås alltmer. Eris är involverad i ett topphemligt projekt med sin storasyster och farfar - de har byggt en rymdraket som snart ska skjutas upp i rymden! Det hela är högst olagligt.
  Allt går sin gilla gång och även arbetet med pjäsen går bra ända tills den dag då Ruben, som är Movits bäste vän, avslöjar att han också är kär i Eris! Han vill nu ha hjälp av Movits att berätta för Eris om sin känslor. Hur ska Movits göra? Hjälpa sin vän och dölja sin egna känslor för Eris eller säga vad han själv känner för henne och på så sätt svika sin vän?
  Det hela blir bara mer och mer komplicerat och frågan är ju, vem är egentligen Eris kär i? Movits, Ruben eller någon helt annan?

En mysig bok om kärlek och vänskap fylld med humor! Movits har en speciell vän, stencoola pensionären Ingbritt som också har smärre kärleksproblem och dessa ska naturligtvis Movits hjälpa henne med. Ingbritts och Movits jargong hör till bokens höjdpunkter!
  Vill du läsa mer om Movits så finns det en bok till om honom, Kärlekspizzan: http://framtidsmediateket.blogspot.se/2014/02/bokrecension_19.html
Du behöver inte ha läst den för att hänga med vad som händer i den här boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar