måndag 2 november 2015

Kärlekens formel


Katherine-teorin
John Green

Colin, ett underbarn sedan födseln,  har varit ihop med nitton olika tjejer som alla heter Katherine och han har blivit dumpad av dem alla! Efter att Katherine nummer 19 tackat för sig tar Colins vän Hassan tag i situationen och får med Colin på en roadtrip. 
  De båda killarna hamnar efter diverse irrfärder i den lilla hålan Gutshot. Här träffar de Lindsey som jobbar i den lokala diverseaffären som ägs av hennes mamma Hollis. Hollis äger även den fabrik, som tillverkar snören till tamponger, där i princip alla invånarna i Gutshot jobbar. Colin och Hassan får nu ett uppdrag av Hollis, hon vill att de ska intervjua invånarna i den lilla staden för att på så sätt kunna skapa en slags historik över Gutshot. För deras arbete får de en bra lön och dessutom mat och tak över huvudet i Hollis och Lindseys stora rosa hus.
  Samtidigt som allt detta sker försöker Colin skapa en slags formel som ska kunna användas för att utröna vem som kommer att vara dumparen respektive den dumpade i en relation. Frågan är bara om man verkligen kan skapa en formel för känslor? Och kommer Colin någonsin att träffa en tjej som inte heter Katherine och få en relation som håller mer än i tre månader?

Ännu en skruvad kärlekshistoria av författaren till Förr eller senare exploderar jag och Efter Alaska. Denna är lite lättsammare än de andra böckerna och inte min favorit men har man läst Green så känner man igen sig så den har helt klart sina ljusa stunder!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar