tisdag 13 oktober 2015

En viktig bok!


Världens viktigaste kyss
David Levithan

Vad ska man egentligen skriva om en sådan här bok? En bok som är så fantastisk på så många olika sätt! 
  Levithan låter läsaren träffa ett antal unga gaykillar som alla befinner sig i olika skeden av sina liv. Där är Ryan och Avery som precis träffats och tar de första trevande stegen mot en gemensam framtid. 
  Neil och Peter som har varit tillsammans ett tag men det är först nu som Neil verkligen bestämmer sig för att berätta om sin läggning för sin familj. 
  Cooper som är alldeles ensam och när hans familj av misstag får reda på att han är bög flyr han med faderns smädelser i ryggen - ska Cooper orka leva vidare trots att han inte har någon att ty sig till?            
  Slutligen möter vi också det före detta paret Craig och Harry som bestämt sig för att slå världsrekordet med världens längsta kyss, de ska kyssas i över trettiotvå timmar!
 
Alla dessa gripande, komiska, tragiska och underbara livsöden får vi följa. Som guider har vi en slags grekisk kör, bestående av en del av de homosexuella män som gått bort i AIDS, som kommenterar skeendet och låter läsaren förstå att även om vi kommit en lång väg i kampen för homosexuellas rättigheter finns det mycket kvar att göra!
  En bok om att kämpa och att våga stå upp för den man är, en bok som uppmanar oss att inte glömma det förflutna men framförallt en bok som uppmanar oss att ta för oss av livet medan vi lever!

Ps. Om du vill läsa boken på engelska så finns den att låna i Mediateket under titeln Two boys kissing.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar