tisdag 26 september 2017

Iris - en häxa i hemlighet


En magisk vän / Häxdisco
Annika Meijer / Jennifer Nystedt

Iris är en till synes helt vanlig tjej men skenet bedrar för Iris är en häxa! Hon bor tillsammans med sina storasystrar Rosa och Bianca och katten Saba. När vi träffar Iris för första gången i En magisk vän har hon tråkigt, det regnar ute och ingen av hennes systrar vill leka med henne. 
  Till sist bestämmer sig Iris för att använda lite magi för att trolla fram en vän som hon kan leka med! Hon använder en magisk formel, Bubbel trubbel, Iris dubbel, och helt plötsligt har hon en kompis som är en exakt kopia av Iris själv! Frågan är bara hur kul det är att leka med en kopia av sig själv? Som tur är verkar det som om Iris ska få nya grannar, kanske är det någon i hennes ålder som flyttar in i grannhuset?
  I andra boken om Iris, Häxdisco, så får vi träffa hennes nya granne Bruno som också visar sig ha magiska krafter. De båda blir snabbt vänner och bestämmer sig för att på skolans Halloweendisco. När de kommer dit så blir de snabbt besvikna, det verkar inte vara något magiskt alls med det här discot och de som båda hoppats på lite riktig magi! Som tur är så kan ju både Iris och Bruno trolla så de bestämmer sig snabbt för att göra det här discot till ett riktigt magiskt häxdisco.

Lättlästa böcker för dig som gillar magi, häxor och talande katter! Fint illustrerad av Jennifer Nystedt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar