onsdag 20 september 2017

I dimman döljer sig något fasansfullt!


Sjörök
Camilla och Viveca Sten

Äntligen är den här, andra boken om Tuva som bor i Stockholms skärgård där hon blir indragen i en rad märkliga och skrämmande händelser. Första boken, Djupgraven, kan du läsa om här:


Efter att Tuva insett att hon är en av havsfolket, människoliknande varelser som kan andas under vatten med hjälp av sina gälar, har livet inte varit så lätt. Hon är osams med sin bäste vän Rasmus, mamma jobbar mest och pappa har börjat dricka på tok för mycket. 
  För att göra det ännu värre så har en tjock, tillsynes ogenomtränglig dimma lägrat sig över skärgården. Tuva tycks höra en röst i sitt huvud, en röst som tycks kalla på henne och varna henne för att något slags pakt har brutits och att kriget har börjat! 
  Vad är det som pågår och vad är det som döljer sig i dimman? Snart måste Tuva kämpa för sitt liv både för att rädda sig själv och de hon älskar.

Ännu en bladvändare som en plöjer i rekordfart, det är både spännande och läskigt när Tuva konfronteras med otäcka väsen ur den svenska folktron som strandvaskare och draugen
  En lättläst bok som rekommenderas för alla som gillar spännande böcker med bra driv och vem gör väl inte det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar