tisdag 3 oktober 2017

En sci-fi klassiker!


Ett veck i tiden
Madeleine L' Engle

Tolvåriga Meg och hennes femårige lillebror Charles bor tillsammans med sin mamma Margaret, tvillingbröderna  Dennys och Sandy samt hunden Fortinbras. Pappan i familjen, Bill, har varit försvunnen i flera år. Han försvann i samband med ett hemlighetsfullt vetenskapsprojekt som han arbetade med. Projektet tycks ha kretsat kring något med det märkliga namnet tesserakt
  När det en dag dyker upp tre märkliga kvinnor (som kanske är något helt annat än kvinnor) som kallar sig för Fru Vem, Fru Vilken och Fru Vadå förstår Meg och Charles att det blivit dags för dem att bege sig iväg för att finna sin far. Till sin hjälp får de en nyfunnen vän, pojken Calvin Wallace. 
  De tre barnen beger sig nu iväg på ett svindlande äventyr ut i världsrymden där de stöter på både vänliga och mindre trevliga varelser. De besöker flera olika planeter innan de tillsist kommer till den planet där deras far tycks befinna sig, Camazotz. Detta är en mörk och dyster planet där något ondskefullt tycks ha tagit makten, något som inte har något namn annat än DET. 

Vad DET är och vad DET gjort med Megs och Charles far och vad tesserakten  egentligen är för något får du veta om du läser den här klassiska boken som skrevs av den amerikanska författaren Madeleine L ' Engle redan 1962. 
  Boken håller på att filmatiseras och får premiär under 2018.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar