tisdag 5 september 2017

Vitormen anfaller!


Pax 8: Vitormen
Åsa Larsson/Ingela Korsell
Illustrerad av Henrik Jonsson 

I den efterlängtade åttonde boken (de övriga sju böckerna har alla recenserats här på bloggen, sök efter PAX så hittar du recensionerna) om bröderna Alrik och Viggo som kämpar mot de ondskefulla krafterna som härjar i Mariefred har brödernas vän, den unga häxan Iris, blivit kidnappad av den ondskefulla Svarthäxan. 
  Svarthäxan har ett mål och det är att få tillgång till det magiska bibliotek som vaktas av det gamla syskonparet Estrid och Magnar. Den ondskefulla häxan vet nu att det under biblioteket vilar en ondskefull varelse som bara behöver väckas till liv sedan kommer Svarthäxan nå sitt mål! 
  Det är nu upp till Alrik, Viggo och Iris att försöka stoppa henne. Något som är allt annat än lätt för det tycks som om ännu en annan uråldrig varelse vaknat till liv i Mariefred, den mytomspunna Vitormen! Frågan är bara om den är ond eller god? Kan det vara så att Vitormen kanske kan hjälpa till i kampen mot ondskan?

Det tar inte många timmar innan man läst ut den här boken, det är vanvettigt spännande och nu när det bara återstår två böcker i serien så märker man att tempot skruvas upp alltmer. Författarna och illustratören är mästare på att skapa ett driv som gör att man bara slukar boken. Som tur är behöver vi inte vänta så länge på nästa bok, Maran. Den ska finnas att låna i oktober. Att man längtar är ingen överdrift!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar