onsdag 8 mars 2017

Skräcken väntar i djupet.


Djupgraven
Camilla & Viveca Sten

Tolvåriga Tuva bor tillsammans med sina föräldrar på ön Harö i Stockholms skärgård. Hon har alltid känt sig lite annorlunda och aldrig passat in bland de andra barnen. 
  I vattnen kring Harö och de andra öarna i skärgården har märkliga olyckor inträffat, båtar har kapsejsat och människor har försvunnit spårlöst. 
  En dag när det är orientering på Tuvas skola försvinner en av eleverna, Axel, spårlöst. I samband med Axels försvinnande lägrar sig en kraftig dimma över ön där skolan ligger och Axels bäste vän, Rasmus, tycks förtrollas av ett mystiskt ljussken. Tuva lyckas väcka Rasmus ur förtrollningen och tillsammans bestämmer de sig för att ta reda på vad som egentligen hänt Axel. 
  Desto längre de kommer i sitt sökande efter den försvunne Axel desto mer börjar Tuva inse att hon är indragen i en kamp mellan uråldriga väsen som nu vaknat till liv. Tuva kommer också bli varse att hon inte är en helt vanlig flicka utan något mycket, mycket märkligare och mäktigare.

WOW! Det här var en riktig höjdare, galet spännande och välskriven. Mor och dotter Sten, som här skrivit sin första bok tillsammans, har verkligen lyckats med att skapa en läskig stämning. Dessutom får de till det när det gäller att förklara den invecklade mytologin som är så viktig för deras berättelse. 
  En riktigt bladvändare som man inte kan sluta läsa när man väl börjat. Som tur är så är detta första boken i vad som ska bli en trilogi så fler böcker är att vänta, längtar redan efter bok två!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar