torsdag 16 mars 2017

Ett farligt experiment


Farlig mark
Louis Sachar

Tamaya går i femte klass på den exklusiva skolan Woodridge Academy. Hon är vän med den några år äldre Marshall som brukar följa henne hem efter skolan. 
  Marshall har råkat i luven på den nye killen i sin klass, bråkstaken Chad. Deras konflikt har nu blivit så infekterad att Chad hotar Marshall med att han ska spöa upp honom efter skolan! Marshall blir rädd och bestämmer sig för att ta en genväg hem genom skogen som omgärdar skolan för att på så sätt undvika konfrontation med Chad. Efter skolans slut beger sig Marshall med Tamaya i släptåg in i skogen för att ta sig hem osedd. 
  Vad de båda inte vet är att det på en hemlig forskningsanläggning i närheten av Woodbridge Academy har utförts forskning för att skapa ett mer energisnålt alternativ till bensin. Denna nya upptäckt som fått namnet biosin har på något sätt muterat och spridit sig utanför anläggningen. Den ser ut som slemmig gyttja och de som kommer i kontakt med den genomgår snabbt en skrämmande förvandling. 
  I skogen där Tamaya och Marshall befinner sig stöter de snart på pölar av slemmig, mörk gyttja och för att göra det än värre, Chad är dem på spåren! En konfrontation tycks oundviklig.

En snabbläst bladvändare med ett skrämmande aktuellt scenario. I en värld där nya virus och smittor tycks dyka upp som svampar i jorden känns det inte alls orimligt att något liknande det som sker i den här boken skulle kunna ske i verkligheten.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar