måndag 13 mars 2017

Kampen om Saxby Hall


Fasansfulla faster
David Walliams

England, 1930-talet. Tolvåriga Stella vaknar upp efter en hemsk bilolycka där båda hennes föräldrar omkommit. På det stora godset, Saxby Hall, där Stella bor finns nu bara den väldigt gamle och förvirrade butlern Gibbon samt Stellas fasansfulla faster Alberta kvar. 
  Faster Alberta är en minst sagt skrämmande kvinna som har ett stort intresse, nämligen ugglor. Hennes husdjur är en enorm bayersk alpuggla som hon döpt till Wagner. Wagner är inte så lite skrämmande han heller och han lyder Albertas minsta vink. 
  Faster Alberta påstår sig vilja hjälpa Stella efter den hemska olyckan men egentligen är hon bara ute efter en sak. Hon vill att Stella ska skriva på de papper som gör Alberta till ägare av Saxby Hall! Fastern är beredd att ta till vilka metoder som helst för att få sin vilja igenom. Snart råder det fullt krig mellan Stella och Alberta! 
  När det ser som mörkast ut så får Stella hjälp från ett oväntat håll. Det spökar på Saxby Hall och spöket, som är en ung sotarpojke vid namn Sot, visar sig vara en viktig bundsförvant i kampen mot den fasansfulla fastern!

Ännu en galen och mycket rolig bok av brittiske David Walliams. Det är fullt ös från början till slut och man skrattar högt flera gånger. Det är helt enkelt vansinnigt roligt och Tony Ross illustrationer är som alltid ett stort plus. 
  För dig som vill ha spänning, humor och mycket action så är detta en perfekt bok. Vill du får fler tips på böcker av David Walliams så hittar du flera recensioner här på bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar