torsdag 2 mars 2017

Hugo - en i gänget eller inte?


Hugo och kepskampen
Christina Lindström

Hugo går i sjätte klass och är en av de mindre coola killarna i klassen. Tillsammans med klasskompisen Simon blir han ofta retad av den coola killtrion Alexander, Hampus och Edin. 
  När klassen en dag får frågan om någon kan ställa upp i elevrådet så tar Hugo mod till sig och säger att han kan vara klassens representant! Det visar sig vara ett uppdrag som Hugo klarar med bravur och snart har han fått igenom flera önskemål från klassen, bland annat ett som går ut på att eleverna ska få ha keps på sig i skolan. 
  I och med Hugos framgångar i elevrådet så förändras hans status och plötsligt vill de coola killarna hänga med honom. Problemet är bara det att de fortsätter trakassera Simon. Hugo vet plötsligt inte på vilket ben han ska stå, ska han stå upp för Simon och därmed riskera sin nyvunna vänskap med Alexander, Hampus och Edin?

En riktigt rolig men också tankeväckande bok med en härlig huvudkaraktär. Christina Lindström skriver lättsamt men med en allvarlig botten om ett ämne som många, unga som vuxna, säkert går och funderar över. Alla vill ju passa in men till vilket pris?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar