torsdag 30 mars 2017

Hannah är död. Varför?


Tretton skäl varför
Jay Asher

En dag får Clay Jensen ett paket med sju kassettband. Han bestämmer sig för att lyssna på dem och det visar sig vara Hannah Baker, en tjej i hans skola, som berättar om tretton händelser som lett fram till att hon tog sitt liv. 
  Clay visste mycket väl vem Hannah var, han hade jobbat tillsammans med henne på den lokala biografen och det fanns en stark attraktion dem emellan. Varför denna attraktion inte kom till sina fulla rätt är bara ett av de mysterier som kommer att få sin förklaring för Clay efter att ha lyssnat på Hannahs historia. 
  För läsaren som också får ta del av Hannahs berättelse allteftersom Clay lyssnar vidare spelas en tragisk men samtidigt spännande historia upp sig.

En riktig bra bok med ett mycket bra upplägg, vi vet redan från början att Hannah är död men vi vet inte varför hon valde att ta sitt liv. Det gör det nästintill omöjligt att sluta läsa när man väl börjat-vi vill ju, tillsammans med Clay, veta hur det kunde gå så illa för Hannah. 
  Jay Asher har skrivit en mångbottnad bok med ett viktigt tema som aldrig känns moraliserande utan bara spännande och engagerande. 
  Netflix släpper en tv-serie baserad på boken den 31/3, ska bli spännande att se om de lyckas föra över boken till TV-mediet på ett lyckat sätt. Oavsett vad, läs boken - det är en riktig höjdare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar