måndag 13 mars 2017

Kär eller inte kär?


Simon & Sophie
Emma Granholm

Simon och Sophie går båda i år 8 på Tallbackaskolan men det är nog också det enda de har gemensamt. Simon är den nördiga killen som sköter skolan och hellre spelar dataspel än festar. Sophie är klassens drottning, festar hårt och tycks alltid ha ett litet följe av trånande killar efter sig. Hon drar sig inte heller för att trakassera Simon med att fälla dräpande kommentarer om honom så fort han är i närheten.
  Sophies mamma har precis flyttat ihop med sin nya kille, Pierre, som är några år yngre än mamman. När det sker något som inte borde ha skett mellan Pierre och Sophie känner sig Sophie manad att flytta hem till sin pappa. Pappan visar sig bo granne med Simon och hans familj. 
  När påsklovet infinner sig och alla klasskompisarna lämnar staden för att åka på semester blir Sophie snabbt rastlös och söker upp Simon. De börjar hänga och inser snart att de trivs i varandras sällskap. 
  Det som skulle vara några dagars tidsfördriv visar sig snart vara något mycket mer, där finns starka känslor mellan de båda. Frågan är bara hur man gör med dessa när skolan börjar igen?

En lättläst och romantisk bok. Granholm skriver trovärdigt och engagerande om den spirande men inte okomplicerade kärleken mellan Sophie och Simon. En härlig feel-good berättelse som kan läsas av alla som vill ha en extra dos av vårkänslor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar