onsdag 23 mars 2016

Hemska händelser i Stockholm.


Nattbuss 198
Niklas Krog

Johan är en helt vanlig kille som bor med sin nyss frånskilda pappa och syster i Stockholm. Mamman har lämnat familjen och träffat en ny man. Johan går på gymnasiet och är en kille som ingen lägger märke till, han har en riktigt bra vän, Hampus, i övrigt håller sig Johan mest för sig själv. 
  Allt detta får sitt slut när Johan överlever en allvarlig olycka där nattbuss 198, som Johan befinner sig på vid olyckstillfället, kör av vägen och antänds. 
  Efter olyckan börjar Johan förändras, han blir starkare, snabbare och hans luktsinne förbättras drastiskt. Dessutom börjar tjejerna i skolan lägga märke till honom på ett hela annat sätt. Framförallt klasskompisen Frida märker att hon dras till Johan. Detta har inte enbart med hans nya utstrålning att göra utan också för att Fridas familj håller på att splittras och hon söker stöd hos Johan som nyligen genomgått föräldrarnas skilsmässa. 
  Samtidigt som Johan och Frida kommer allt närmare varandra börjar Johan minnas detaljer från olyckan. Någon eller något tog sig in i bussen precis innan bussen körde av vägen. Inkräktaren anföll passagerarna och rev upp ett stort sår på Johans hals...kan denna attack ha något med Johans förändring att göra? 
  Snart inser Johan att han inte är densamma längre och han börjar plågas av realistiska drömmar där han jagar djur och sliter upp dem med sina egna händer och tänder...vad är det som håller på att hända?

En spännande bok med korta kapitel som man läser snabbt. Det känns som om boken kommer att få uppföljare då där är flera frågor som är obesvarade när man läst ut den. En bok för dig som gillar spänning med övernaturliga inslag samtidigt som handlingen utspelar sig i en vardaglig miljö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar