tisdag 15 mars 2016

Fågelskrämmorna anfaller!


Fågelskrämmorna
R.L. Stine

Jodie ska spendera sitt sommarlov hos sin mormor och morfar tillsammans med sin lillebror Mark. Hon ser framemot slappa dagar med god mat på morföräldrarnas gård. 
  När syskonen väl anländer så är saker inte riktigt som det brukar, mormodern lagar inte samma goda mat som hon alltid brukar och morfadern vill inte längre berätta några av sin läskiga spökhistorier. Jodie och Mark känner knappt igen sina släktingar längre, de har blivit tystlåtna och nedstämda. 
  På gården bor också morföräldrarnas medhjälpare Stanley med sin son Sticks. De båda verkar vara tillsynes som vanligt, Stanley är snäll och hjälpsam medan Sticks fortfarande njuter av att reta "stadsungarna" som han kallar Jodie och Mark. 
  Stanley har börjat läsa i en bok som tycks innehålla en massa magiska formler och till en början är det ingen som tar honom på allvar men det är definitivt något som inte stämmer på gården. Kan det verkligen vara så att Stanley har läst något i boken som får gårdens alla fågelskrämmor att vakna till liv på natten? Om så är fallet, har detta något med morföräldrarnas förändrade humör att göra? 

En bok i den klassiska serien rysare som går under namnet Goosebumps. En del av böckerna har nu kommit på svenska i och med att filmen med samma namn haft premiär. Det är snabbläst, spännande och inte så lite läskigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar