torsdag 17 mars 2016

Har du tandläkarskräck?


Världens värsta tandläkare
David Walliams

Alfie, tolv snart tretton år, bor med sin svårt sjuke pappa i en liten engelsk stad. Alfie minns inte sin mamma som dog när han var väldigt liten. Pappan arbetade tidigare i stadens kolgruva men jobbet gjorde honom allvarligt sjuk så nu lever far och son väldigt fattigt. Alfie kämpar för att hinna med både skolan och att sköta hemmet som pappan är för svag för att sköta. 
  Bortsett från allt detta så har Alfie ytterligare ett stort problem och det är att han vägrar gå till tandläkaren. Efter ett misslyckat och smärtsamt besök flera år tidigare vägrar Alfie sätta sin fot på tandläkarmottagningen. Att Alfies tänder blivit lidande är en underdrift, det kryllar av hål i hans mun!  Två händelser kommer dock snart att förändra Alfies liv (och tandhygien) på ett drastiskt sätt. Alfie och hans pappa får en dag besök av den barska socialarbetaren Winnie som ska se till så att Alfie kommer till tandläkaren, kosta vad det kosta vill! Ungefär samtidigt kommer det en ny tandläkare till staden, miss Root, hon är synnerligen obehaglig men hon har en plan för stadens alla barn och deras tänder. En synnerligen otäck och smärtsam plan ska det visa sig och Alfie inser snart att det är upp till honom att stoppa världens värsta tandläkare!

En riktigt rolig, läskig och actionpackad roman som håller högt tempo från början till slut. Boken kan se rätt tjock ut men där är gott om roliga illustrationer (av Tony Ross) som gör läsningen lätt! För dig som gillar högt tempo och som inte lider av alltför stark tandläkarskräck är det här en höjdare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar