måndag 21 mars 2016

Två fall för Cirkusdeckarna!


Cirkus-deckarna och äppelmysteriet
Cirkus-deckarna och monstermysteriet

Dan Höjer/Stina Lövkvist

Nu närmar sig påsken och då brukar man läsa extra mycket deckare, här kommer ett tips på två spännande och lättlästa böcker för dig som går i år 1-3!
  Detektiverna i böckerna om cirkusdeckarna heter Kaspar och Katinka. De är båda elva år och syskon samt Cirkus Pommerys största stjärnor! När de inte utför halsbrytande akrobatiska konster ägnar dig sig att lösa mysterier som dyker upp i deras omgivning.
I ...Äppelmysteriet befinner sig cirkusen i Kivik där det är dags för äppelfestival. Allt är frid och fröjd ända tills den enorma äppeltavlan, den består av 35 000 uppspikade äpplen, blir stulen! Syskonen beslutar sig för att ta reda på vem som ligger bakom stölden som verkar nästintill omöjlig - hur lyckas man stjäla ett så stort och otympligt konstverk? 
  I ...Monstermysteriet utspelar sig äventyret i Östersund där man ska avtäcka en staty av det berömda Storsjöodjuret och cirkusen ska samtidigt genomföra ett flertal föreställningar. Samtidigt som folk samlas vid Storsjön för att bevittna ceremonin stjäl någon dyr utrustning från cirkus Pommery samt flera ovärderliga föremål från Gamla kyrkan. Vem ligger bakom stölderna och kan det verkligen vara så att det odjur som så många påstått sig sett i Storsjön verkligen finns på riktigt? Cirkus-deckarna bestämmer sig för att än en gång lösa mysteriet!

Gillar du böckerna om Cirkusdeckarna? Då har du många böcker att välja på, hitintills har det kommit fjorton böcker i serien! Alla kan läsas fristående så det är bara att börja med den bok du blir sugen på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar