torsdag 24 september 2020

Se in i framtiden.

 


Framtid - 11 berättelser för mellanstadiet

En samling med elva spännande berättelser som alla, på olika sätt, behandlar ämnet framtid. Det kan vara berättelser som utspelar sig här och nu och det kan vara berättelser som utspelar sig i en annan tid och verklighet. 
  Några av mina personliga favoriter är den läskiga Blomstertid som utspelar sig i en framtid där människorna tvingats på flykt på grund av ett muterat växtliv som nästintill utplånat mänskligheten! 
  En annan berättelse, Födelsedagen, handlar om Elton som bor i ett framtida Stockholm tillsammans med sin mamma. Regnet faller oupphörligt över stad och land och bara ett fåtal får besöka Kupolen. Detta är en enorm byggnad där man skapat växtlighet, hav och sol som de rika och mäktiga får njuta av, alla andra får absolut inte komma dit och känna solen mot sin hud. Eltons mamma jobbar som städerska i Kupolen och när Elton fyller tolv tar en djärv plan form i hans huvud, han ska med hjälp av mammas jobbnycklar smyga sig in i Kupolen!
  Utöver dessa två berättelser kan du bland annat läsa om tjejen som drömmer om att bli superskurk, pojken som får en chans att möta sitt framtida jag och om ett brev från framtiden!

En läsvärd samling där en rad välkända författare såsom Oscar Kroon, Kerstin Lundberg Hahn och Jack Werner skrivit berättelser som kittlar läsarens fantasi.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar