torsdag 17 september 2020

Första boken om Hemliga trean.

 


Hemliga trean och blåbärsmysteriet
Sanna Juhlin/Johanna Kristiansson

Tvillingarna Fanny och Felix är som så ofta hos sin farbror Charlie när Fanny får en idé, hon och Felix ska starta en detektivbyrå! Anledningen till att hon får denna snilleblixt just då är för att Charlie, som älskar att hålla på med teater och att klä ut sig, håller på att förvandla sig till världens kanske mest berömda detektiv, Sherlock Holmes.
  Sagt och gjort, tvillingarnas detektivbyrå som får namnet Hemliga trean (på grund av att Charlie bor på Skogsvägen 3) är igång och nu behöver de bara ett fall att lösa. Som tur är så behöver de inte vänta så länge. 
  En av Charlies grannar, Maja Andersson, har varit och plockat en massa blåbär i skogen och när hon ställer hinkarna med blåbären utanför sin ytterdörr försvinner de snart spårlöst! 
  Någon som bor i samma hus som Maja och Charlie måste vara tjuven, frågan är bara vem av grannarna som är skyldig? Kan Hemliga trean lösa sitt första fall?

En perfekt bok för dig som gillar böckerna om till exempel Lasse-Maja. Spännande och klurigt, kan du lösa mysteriet innan Fanny och Felix?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar