torsdag 10 september 2020

Lättläst om en rymdinvasion och en osynlig man.

 


Världarnas krig
Den osynlige mannen
H.G. Wells
Bearbetade och illustrerade av Per Demervall

Två klassiska science fiction böcker som ursprungligen skrevs i slutet av 1800-talet har här bearbetats till två lättlästa men mycket spännande berättelser.
  I Världarnas krig invaderas England av ondsinta rymdvarelser från Mars som bara tycks ha ett mål, att utplåna mänskligheten! Vi får följa berättarens hemska upplevelser då han kämpar för att återförenas med sin hustru som försvunnit från hans sida när människor flyr i vild panik från rymdvarelserna och deras fruktansvärda vapen. Kommer han att hitta sin hustru och kan mänskligheten få stopp på invasionen? Upplösningen är minst sagt överraskande.
  Jack Griffin som är Den osynlige mannen är ingen hjälte utan ett regelrätt monster! Han har lyckats komma på hur han kan göra sig själv osynlig men hur han blir synlig igen vet han inte än. Alltmedan han kämpar för att komma på hur han ska bli synlig blir han vansinnig och börjar drömma om världsherravälde, det finns ingen som kan stoppa en osynlig man! 
  Jacks vansinne leder honom till att begå fruktansvärda brott och människorna i den lilla byn Iping dit Jack sökt sig blir alltmer förtvivlade. Vad är det som pågår och vad eller vem är det som sprider skräck och förödelse i deras by?

Kul att läsa dessa klassiker i ny form, bearbetningen är bra och respektfullt utförd. Wells båda romaner är fortfarande läsvärda och har blivit filmatiserade flera gånger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar