fredag 25 september 2020

Joel är tillbaka och den här gången är han inte ensam!

 


Grön zon
Magnus Nordin

I denna fortsättning på Röd zon möter vi återigen Joel som nu hittat två överlevare i samma ålder, Zahra och Hugo. De har alla det gemensamt att de fötts med en gen, immungenen, som gör att de kan överleva i princip alla sjukdomar.  
 Denna gen föddes de med då deras mödrar alla deltog i Projekt Freja. Detta projekt gick ut på att man ville skapa barn som kunde motstå alla sorters virusangrepp och sjukdomar så att de skulle kunna föra vidare mänskligheten i fall denna skulle gå under i till exempel ett krig. 
  Just detta har nu hänt och efter kriget har det uppstått olika fraktioner som vill använda de tre immuna för olika syften. Militären vill genom ett nytt projekt, Himmelriket, skapa ett nytt supervirus som ska användas som vapen. De vill testa detta nya virus på de immuna för att se om det har önskad verkan. Det hemliga nätverket, Följarna, vill i sin tur stoppa militären och rädda de immuna. 
  Kampen om framtiden fortsätter och de tre immuna, Joel, Hugo och Zahra inser snart att de inte är ensamma...det finns fler immuna! Frågan är bara var och om de kan eller vill hittas?

Rasande tempo, massor av action och spänning! Magnus Nordin fortsätter att fånga läsaren, boken läser en snabbt och sedan sitter en där och väntar på den tredje och sista boken. Hoppas den kommer snart för läsaren lämnas med många obesvarade frågor. Rekommenderas starkt för dig som vill läsa en riktig bladvändare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar