onsdag 12 februari 2020

Sigge vill bli populär.


Mitt storslagna liv
Jenny Jägerfeld

Det är sommarlov och tolvårige Sigge har precis flyttat in hos sin mormor Charlotte tillsammans med mamma Hannah och småsystrarna Majken och Bobo. Till familjen hör även en rad djur, två marsvin, en sköldpadda och hunden Einstein. Flytten till mormodern är bara en tillfällig lösning medan Hannah letar nytt jobb. Mormor Charlotte är allt annat än en vanlig mormor, hon är inte så noga med ordning och reda, hon röker som en borstbindare och älskar snabba bilar så trots att de är lite trångbodda så kommer nog vistelsen hos mormodern bli bra. 
  För Sigges del är det lite nervöst, han vantrivdes på sin förra skola där han blev mobbad för att han råkar skela lite med sitt ena öga och dessutom ägnade sig åt konståkning. Flytten innebär att Sigge ska få börja i en ny skola kanske kan han få vänner här? 
  Frågan är bara hur han ska gå tillväga för att bli tillräckligt populär? Han har 59 dagar på sig att ta reda på hur han ska gå tillväga. 
  Föga anar Sigge att det kommer att bli en händelserik sommar där han faktiskt kommer att få en vän men inte utan komplikationer.

En rolig, underfundig och fin bok om att våga vara sig själv. Jägerfeld fyller sin bok med galna händelser och karaktärer men alltid med en botten av allvar. En bok som en mår bra av!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar