fredag 14 februari 2020

Den hemsökta borgen på Stormön.


Mysteriet på ödeborgen
Kristina Ohlsson

Syskonen Ellie och Walters föräldrar har båda hamnat i fängelse och de båda barnen ska nu placeras i ett så kallat familjehem. De ska bo hos paret Stefan och Betty som tillsammans med sin son August bor på den lilla ön Stormön. Här ska de öppna ett hotell i den sedan länge övergivna Ödeborgen.
  När Walter och Ellie anländer till ön och försöker göra sig hemmastadda i borgen inser det snart att det pågår märkliga och skrämmande ting där. Steg hörs i natten, någon eller något rycker i dörrarna, tavlor hänger bak och fram och värst av allt så tycks en stor, skrämmande svart fågel förfölja syskonen vart de än går. Fågeln tycks framförallt ha siktat in sig på Ellie och den drar sig inte för att anfalla henne!
  Vad är det som pågår? Spökar det på borgen? Och varför förföljer fågeln Ellie och Walter? De två syskonen bestämmer sig tillsammans med August att ta reda på mer om Ödeborgen och dess historia. En historia som visar sig vara både skrämmande och tragisk.

Än en gång har Kristina Ohlsson skrivit en bladvändare som är både lagom läskig och spännande. Det är svårt att sluta läsa när en väl börjar för läsaren vill, precis som Walter, Ellie och August, lösa mysteriet på Ödeborgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar