måndag 24 februari 2020

Den vackra och svåra kärleken.


Allt jag vet om kärlek
Katja Timgren

Axel och Petter går båda sista året på gymnasiet. De är väldigt olika, Axel är den ordentliga killen som har framtiden utstakad, han ska plugga vidare till ingenjör, medan Petter är estetkillen som lever för nuet. Petter är dessutom väldigt engagerad i rörelser som jobbar för miljön och emot rasism. 
  Trots olikheterna så blir de båda killarna blixtförälskade när de en dag börjar prata lite med varandra. Känslorna som väcks till liv blir livsomvälvande framförallt för Axel som börjar ifrågasätta alla sina val i livet. 
  För Petter är livet redan tufft, han och hans mamma Madde lever ett rotlöst liv då de ständigt får flytta för att undkomma Petters pappa som misshandlat Madde upprepade gånger. Ångesten och oron kring detta har lett till att Petter inte mår så bra psykiskt och han har försökt ta sitt liv ett antal gånger.  Har Axel och Petters kärlek någon chans eller kommer Petters demoner än en gång sluka honom?

En fantastiskt välskriven och vacker men också sorglig bok om hur kärlek inte alltid är tillräckligt. Katja Timgren skriver poetiskt men glasklart om de båda killarnas spirande kärlek. En riktigt bra bok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar