måndag 10 februari 2020

Mammut på fri fot i London!


Ismonstret
David Walliams
Illustrerad av Tony Ross

Äntligen en ny bok av David Walliams! 
  Den här gången utspelar sig handlingen i London och året är 1899. Vi möter den föräldralösa flickan Elsie som rymmer från det fruktansvärda barnhemmet Larvhemmet. Ute på Londons gator är det tufft men Elsie är både listig och hårdhudad så hon klarar sig rätt bra. 
  En dag får Elsie veta att det gjorts en fantastisk upptäckt, en helt intakt mammut har upptäckts infrusen i Arktis och nu ska den levereras till London för att visas upp på naturhistoriska muséet i närvaro av självaste drottning Victoria! Genom en del sluga manöver lyckas Elsie smyga sig in på muséet för att få se mammuten med egna ögon. 
  På muséet träffar Elsie den något förvirrade städerskan Dotty och en minst sagt självupptagen professor som har en galen plan - han vill, med hjälp av blixten, väcka mammuten till liv igen! För att lyckas med detta behöver han dock Elsie och Dottys hjälp. Experimentet lyckas, efter en hel rad missöden, och nu finns det en livslevande mammut i London! Tyvärr har professorn och flera andra personer illasinnade planer för det stackars djuret. 
  Elsie bestämmer sig för att till varje pris skydda Ullis, som hon döper mammuten till, och återföra det stora djuret dit hon kom ifrån, nämligen Arktis! Ett minst sagt galet, spännande och hisnande äventyr tar nu sin början!

Vi är helt sålda på David Walliams böcker, det är full fart, mycket roligt och skruvat. Tony Ross fenomenala illustrationer gör, som alltid, böckerna extra roliga att läsa. 
  Läs denna säger vi bara och sedan kan du söka på David Walliams här på bloggen så får du tips på flera av hans böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar