fredag 7 februari 2020

När spelet blir verklighet!


Skuggan i spelkoden
Eira A. Ekre

Afias mamma ägnar mycket tid åt sitt jobb som skapare av spel. Just nu är mamman VÄLDIGT upptagen då hon befinner sig i slutförandet av ett nytt A(ugmented)R(eality)-spel. 
  Afia känner sig sålunda extra ensam, mamman upptagen, få kompisar i skolan, ja Afia har princip bara katten Carrie som sällskap. För att få tiden att gå när hon är hemma efter skolan ber hon mamman om att få en version av spelet som mamman jobbar på installerat i sin mobil. Kanske kan Afia lära sig lite om programmering om hon får öva lite på spelet? 
  Sagt och gjort, Afia börja koda lite och snart har något minst sagt radikalt hänt! En av spelets karaktärer, en jättelik och tillsynes skrämmande minotaur har på något sätt blivit så verklig att Afia kan prata med och göra saker tillsammans med den! Afia ger minotauren det lite udda namnet Lina.   Lina visar sig vara en riktigt mjukis, i alla fall så länge ingen hotar eller är elak mot Aifa,  som trots sitt skrämmande yttre snabbt blir en sann vän till Afia. Frågan är bara, hur verkligen är egentligen Lina? Och vad skulle hända om till exempel Afias klasskompisar skulle få nys om Linas existens?

En rolig och spännande berättelse som låter läsaren lära sig lite om hur spelkonstruktion funkar samtidigt som hen läser om hur Afia sakta men säkert vågar öppna upp sig mot omvärlden med hjälp av sin nya vän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar