måndag 11 november 2019

Ett skrämmande sällskap.


Mardrömssällskapet
Lena Ollmark
Illustrerad av Johan Egerkrans

Det spökar på ett sjukhus och ledningen har som en sista utväg tillkallat det märkliga Mardrömssällskapet för att se om de kan få bukt med problemet. 
  De som tillhör sällskapet ser alla lite märkliga och skrämmande ut men de har en bevisat effektiv metod för att få bort spöken och andra läskigheter från olika platser. De berättar historier som lockar fram de osaliga andarna och här får läsaren ta del av fem av dessa väldigt läskiga historierna. 
  Här berättas det om dockor som blir levande, läskiga kryp som lever i människor, en skrämmande varelse som kallas Nattmannen som lever i mörkret och bara väntar på att fånga sitt offer i ett evigt mörker, en skog där träden tycks leva sitt eget liv och slutligen om ett sjukhus där det spökar...
Bered dig på mardrömmar om du vågar läsa alla berättelserna!

Lena Ollmark är i mitt tycke en av de bästa i Sverige på att skriva läskiga berättelser. Hon gör en inte besviken den här gången heller. Ollmarks berättelser får ett extra lyft av Johan Egerkrans suveräna illustrationer.
  Även om den här boken framförallt vänder sig till dig som går i år 1-3 så tycker jag att den blir riktigt läskig emellanåt. Rekommenderas starkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar