onsdag 27 november 2019

En fantastisk julsaga!


Den helt sanna julsagan om kentauren som ville hem
Mats Strandberg / Sofia Falkenhem

Ken Taur, som är en livslevande kentaur, är äntligen på väg hem efter att ha varit borta från sin familj alldeles för länge och ser nu framemot att få fira jul med dem. 
  Kentaurernas rike ligger dock långt, långt bort vid Nordpolen så det är en mödosam färd han har framför sig. Som tur är så har han sällskap av den lilla eldflickan Gnista som kan skänka både värme och ljus. 
Vad de båda inte vet är att de snart ska få sällskap av en häxa, en varg och en synnerligen bortskämd prinsessa som kallar sig för Acapella men Ken Taur tycker hon påminner väldigt mycket om en prinsessa som han läst om i sagan om Törnrosa! 
  Ken Taur komma snart bli varse om att det han läst om i sagorna om Hans och Greta, Rödluvan och Törnrosa inte riktigt stämmer överens med verkligheten - skenet kan verkligen bedra!

En härlig julsaga som du kan läsa ett kapitel av varje dag fram till jul om du börjar läsa den första december, boken består nämligen av tjugofyra kapitel! Det är en spännande och rolig bok fylld finfina illustrationer av Sofia Falkenhem.
Mats Strandberg och Sofia Falkenhem har tidigare skrivit böckerna om det snälla monstret Frank och i en av de böckerna, Monstret på cirkusen, kan du läsa om vad som hände med Ken Taur innan vi möter honom här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar