fredag 8 november 2019

Ensam kvar.


En sekund i taget
Sofia Nordin

En märklig feber drabbar människorna och över en natt har så gott som hela mänskligheten utplånats. Trettonåriga Hedvig har dock överlevt medan båda hennes föräldrar och lillebror Ludvig dött. 
  Hon börjar utforska den nu mer eller mindre tomma omvärlden och sakta men säkert inser hon att hon måste göra upp en plan om hon ska överleva. Hon tar sig till en gård där det finns odlingar och djur. Här lär hon hur hon ska använda de resurser som bjuds för att skapa ett drägligt liv.
  Saknaden efter de som dött och ensamheten plågar Hedvig men en dag dyker det upp ytterligare en överlevande, en tjej i Hedvigs ålder som heter Ella. 
  Tillsammans börjar de båda tjejerna bygga sig en ny tillvaro men konflikter är oundvikliga. Ska Hedvig och Ella komma över sina oegentligheter för att på så sätt skapa sig en ny framtid? Och om de båda överlevt febern, kan det finnas fler som gjort det också?

En enkel men spännande bok som på ett realistiskt sätt ställer frågan: Vad skulle du göra om du var ensam kvar i världen? Sofia Nordin har skrivit flera, fristående, böcker om Hedvig och Ella men det är här som äventyret börjar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar