måndag 23 september 2019

Spökar det på Thornhill?


Thornhill
Pam Smy

Ella har precis flyttat in i ett nytt hus tillsammans med sin pappa. På granntomten ligger ett övergivet kråkslott vid namn Thornhill. Detta gamla, förfallna hus har en gång varit ett barnhem. 
  På barnhemmet bodde flera flickor bland annat Mary Baines som hade ett rent helvete på barnhemmet. De andra flickorna mobbade och trakasserade henne ständigt. Värst var en flicka vars namn läsaren aldrig får veta, Mary kallade henne bara för Hon
  Mary blir alltmer utsatt och till sist återstår inget annat än att försöka stoppa Hon och trakasserierna till varje pris. Vad Mary inte vet så kommer priset för hennes försök till hämnd bli mycket högt.

En fantastisk bok, utan tvekan en av de bästa vi läst under 2019. Författaren varvar mellan fantastiska bilder och text på ett väldigt skickligt sätt.
  I textavsnitten får vi läsa om Mary och hennes tid på barnhemmet 1982 medan vi i bildform får följa Ella 2017. Ella tycker sig se en flicka som rör sig kring det övergivna huset men det kan väl inte stämma? Thornhill har ju varit tomt sedan 1982 då en flicka dog på barnhemmet. Kan det vara så att det spökar på Thornhill?

Gillar du vackra och läskiga böcker så får du inte missa denna! Perfekt bok att läsa när höstmörkret sänker sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar