måndag 2 september 2019

I mellanrummet.


Mellan oss
Sandra Beijer

Minna har precis börjat i år sju och det är mycket som är nytt. Gamla klasskompisar har förändrats och alla tycks ha bråttom att lämna barndomen bakom sig. 
  Minna börjar hänga med Milou och snart ansluter sig klassens nya tjej Elin till dem. Det dröjer inte länge förrän trion är oskiljaktiga. 
  Trots att Minna borde var nöjd och tillfreds med att ha fått nya vänner kan hon inte låta bli att känna sig lockad av att hänga med klassens coolaste tjej, Jessica, som både har kille och festar rätt hårt. 
  Hur gör en när en befinner sig mellan barndom och tonår? Hur gör en när en vill något annat, något mer än det som ens vänner vill? Hur gör en för att hitta sig själv när allt är förvirrande och inte så lite skrämmande? Om detta handlar Mellan oss om.

Sandra Beijer, som är en av Sveriges största bloggare, har här skrivit sin tredje roman (sök på Sandra Beijer så kan du läsa om hennes andra två romaner här på bloggen). 
  En lågmäld och väldigt vemodig roman med en huvudperson som det är svårt att inte identifiera sig med. Minna tar flera mindre sympatiska beslut men de är alla väldigt mänskliga och begripliga - det är inte lätt att vilja höra till och samtidigt vara sann mot sig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar