onsdag 4 september 2019

Första boken om SPLEJ!


SPLEJ: Mysteriet på kyrkogården
Torsten Bengtsson

Peo och bästisen Jamal sitter hemma hos Peo och spelar en kväll när det plötsligt ringer på dörren. De är ensamma hemma och det är med viss tvekan som de öppnar dörren. Utanför står en läskig man som erbjuder killarna att köpa blommor!?!? Peo tackar artigt men bestämt nej till erbjudandet. Det hela är väldigt märkligt och märkligare ska det bli.
  Senare samma kväll kommer Ester och Lollo, två klasskompisar till Peo och Jamal, förbi. Ester har fått en ny kamera som det går att filma med. De båda tjejerna har en idé om att de fyra tillsammans ska starta en nyhetskanal på YouTube. De ska gräva fram nyheter och sedan filma korta inslag om dessa som de kan lägga upp på nätet. Sagt och gjort, de båda killarna går med på det hela och snart är de igång!
  Den första nyheten som de fyra får nys om är att det sker märkliga ting på kyrkogården, blombuketter stjäls och när Peos cykel sedan blir stulen börjar de ana ett sammanhang. Kan SPLEJ, S(tudio) P(eo)L(ollo)E(ster)J(amal), lösa mysteriet på kyrkogården?

Den första, lättlästa, boken i serien om SPLEJ. Det är spännande och medryckande från första till sista sidan. Bokserien har blivit väldigt populär och det finns idag flera böcker att låna och läsa om SPLEJ. Var med från början!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar