fredag 27 september 2019

Alice och revet.


Expedition Rädda Revet
Christina Wahldén

Alice får följa med sin mamma, som är marinbiolog, till den lilla ön Lady Elliot Island, utanför Australiens kust. Här ska mamman studera gröna sköldpaddor vid det stora barriärrevet. 
  Medan mamman arbetar får Alice lära sig en massa om ön och djurlivet både på land och till havs. Hon inser snart att revet och djuren som lever kring det inte mår så bra, havet är alldeles för varmt och vattennivån har stigit på tok för mycket. Dessa förändringar utgör ett stort hot mot den biologiska mångfalden och givetvis är det vi människor som ligger bakom orsaken till problemen - finns det något som kan göras för att stoppa uppvärmningen av havet och i så fall vad?
  Medan Alice funderar på detta så upptäcker hon något mycket märkligt, på ön rör sig en flicka i gammaldags kläder, en flicka som bara Alice tycks kunna se! Vem är hon och vad vill hon Alice?

En minst sagt högaktuell bok från Christina Wahldén om ett viktigt ämne, den globala uppvärmningen och människans förhållande till naturen,  som här kombineras med en både spännande och intressant historia. Wahldén har besökt ön Lady Elliot Island, som alltså finns på riktigt, och boken är således fylld med fakta om denna spännande plats. Rekommenderas varmt till dig som vill lära dig en massa spännande saker samtidigt som du läser!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar