onsdag 20 mars 2019

Nycklar, nycklar, överallt dessa nycklar.


Locke & Key:
1)Welcome to Lovecraft
2) Head Games
3) Crown of shadows
4) Keys to the kingdom
5) Clockworks
6) Alpha & Omega

Joe Hill / Gabriel Rodriquez

Familjen Locke har drabbats av en oerhörd tragedi, pappan i familjen har mördats i ett brutalt överfall mot familjen. 
  De överlevande, mamma Nina och syskonen Tyler, Kinsey och Bode, får nu flytta till farbrodern Duncan. Farbrodern bor i det stora huset som går under namnet Keyhouse som ligger i samhället Lovecraft. 
  Huset rymmer många hemligheter som är starkt sammankopplade med de märkliga nycklar som framförallt lillebror Bode tycks hitta lite varstans i och omkring huset. Nycklarna besitter märkliga krafter som kan ge den som använder dem enastående förmågor men de kan också frammana ondskefulla varelser från det förflutna. 
  Det är precis det som sker och syskonen Locke finner sig nu indragna i en kamp mot en minst sagt fruktansvärd motståndare som märkligt nog tycks ha kopplingar till deras döda far.

Det här är en av de senaste årens mest omtalade serier, det är fantastiskt välskrivet och oerhört snyggt tecknat. Historien är komplex och rymmer många karaktärer och händelser, den ena mer fantasifull och skrämmande än den andra. Det här är för dig som är bra på engelska (serien är ännu inte översatt till svenska) och som kan hantera diverse otäckheter. Serien i sin helhet är samlad i totalt sex album och ska läsas i tur och ordning annars hänger en inte med. Rekommenderas starkt!

Serien kommer att dyka upp på Netflix senare under 2019.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar