torsdag 7 mars 2019

På besök i chokladfabriken.


Kalle och chokladfabriken
Roald Dahl
Illustrerad av Quentin Blake

Här har vi en riktig klassiker som är precis lika rolig och fantasifull som när den gavs ut första gången 1964. 
  Berättelsen om den fattige pojken Kalle som tillsammans med sin farfar Johan och fyra andra barn och deras föräldrar får besöka den hemlighetsfulle Willy Wonka och hans chokladfabrik är ett fartfyllt äventyr fullt med skruvade detaljer. 
  Ett efter ett råkar de fyra barnen som besöker chokladfabriken tillsammans med Kalle ut för minst sagt galna olyckor. En pojke ramlar ner i en chokladflod, en flicka sväller upp och förvandlas till ett levande blåbär efter att ha tuggat på ett speciellt tuggummi och en annan flicka råkar riktigt illa ut i ett möte med hundratals ekorrar! Till råga på allt så får vi också möta Willy Wonkas fabriksarbetare, de märkliga och mycket små oompa-loompierna.
  Frågan är varför Willy Wonka öppnat upp sin fabrik för dessa barn? Finns det något hemligt syfte med att Kalle och de andra fått komma dit? Läs så får du se!

En bok som i princip alla har hört talas om, har en inte läst boken så har en säkert sett någon av filmatiseringarna. Vi kan inte nog rekommendera att läsa boken, den funkar för både stora och små! En solklar favorit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar