måndag 8 april 2019

Bilaction deluxe!


Skurkpappan
David Walliams
Illustrerad av Tony Ross

Äntligen en ny bok av David Walliams på svenska! 
  Den här gången handlar det om elvaårige Frank och hans pappa Brian som är proffs på skrotbilsrally. Tillsammans med sin pappa och mamma Rita har Frank det bra, Brian är en hjälte i staden där de bor då han alltid vinner de rallyn han är med i. 
  Livet är frid och fröjd fram tills dess att en hemsk olycka drabbar Brian under ett rally, han kraschar med sin bil, en högst älskad Mini Cooper som fått namnet Bettan, och tvingas amputera sitt ena ben!   Det hela blir bara värre och värre, mamma Rita lämnar familjen och i och med att Brian inte kan tävla längre så tar pengarna slut. Snart är far och son luspanka! 
  För att ha en chans att överleva tvingas Brian, högst motvilligt, ta ett jobb hos den ondskefulle skurken Herr Stor. Brian ska köra flyktbilen under ett bankrån. Det hela går inte riktigt som planerat och snart måste Frank hjälpa sin pappa att ta sig ur oredan de båda hamnat i. Ett actionpackat äventyr tar sin början.

Ännu en bok fylld av knäpp humor och spänning. Tony Ross illustrationer höjer som alltid berättelsen några snäpp. Det är en riktig bladvändare som trots många sidor en läser väldigt snabbt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar