fredag 28 september 2018

Sista mötet med Viggo och Alrik.


Pax 10: Draugen
Åsa Larsson / Ingela Korsell
Illustrerad av Henrik Jonsson

Så har vi, tyvärr, kommit fram till den sista boken i serien om bröderna Viggo och Alrik och deras kamp mot de mörka krafterna i Mariefred.
  Den ondskefulla svarthäxan är nu väldigt nära att lyckas ta kontroll över det magiska biblioteket som Estrid och Magnar vakar över. Till sin hjälp har svarthäxan sin bror som är minst lika ondskefull som hon själv samt ett väsen som besitter krafter som är farligare och mer kraftfulla än någon annan slags magi. Detta väsen är Draugen.
  De två bröderna, Estrid och Magnar samt den unga häxan Iris har bara kort tid på sig innan allt är försent. Kommer de klara av att besegra de ondskefulla krafterna?

Ett minst sagt explosivt avslut på den här suveräna bokserien som en slukat! Det är action från början till slut men också minst sagt överraskande! Här händer minst en grej som en aldrig hade kunnat ana och det får läsaren att tappa hakan. 
  OM du inte läst PAX innan så har du ingen ursäkt längre. Hela serien finns nu att läsa så det är bara att börja från början. För egen del så är jag nyfiken på att läsa hela serien en gång till - så bra är den!
Alla böckerna kan du läsa om här på bloggen, bara sök på PAX.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar