måndag 1 oktober 2018

Halloween: Varelserna anfaller...en sista gång?


Varelserna: Paradisets barn
Magnus Nordin
Illustrerad av Staffan Gnosspelius

I den sjätte och sista (?) boken i Magnus Nordins spännande och våldsamma serie om ett zombiehärjat Gotland fortsätter Emma kampen för överlevnad. 
  Efter det att hon och hennes bundsförvanter tvingats lämna den trygga prästgården har de sökt sig vidare och hamnat hos Paradisets barn. Detta är en slags religiös sekt där det är förbjudet att använda sig av vapen, inte ens döingar får dödas! 
  Emma och de som slagit följe med henne är minst sagt skeptiska men då de behöver skydd och mat går de med på att underkasta sig reglerna som gäller. Det dröjer dock inte länge förrän döingarna än en gång anfaller och återigen gäller det att slåss för livet.
  Samtidigt, borta på prästgården som övertagits av den maktgalna Rosanna, pyr missnöjet...kanske är det dags för ett uppror? Men hur ska de som vill störta Rosanna gå tillväga? Hjälp kommer från ett oväntat håll.

Det här är som sagt sjätte boken i en serie och vid det här laget är det svårt att hänga med om en inte läst föregående delar. Om en däremot gjort det så är den här boken ett måste. Spännande och våldsamt som alltid, svårt att sluta läsa när en börjat. Magnus Nordin har skapat en serie böcker som tilltalar många och i mina ögon håller den hela vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar